Ingat ini wahai Adam && Hawa Allah.

Adam && Hawa. jadilah hamba yang soleh && Solehah untuk Tuhan mu. jadilah anak yang baik untuk kedua org tuamu. jadilah pasangan yang setia kepada Nadi mu. syg. ingat ini selalu. kejauhan ituh adalah kebahagian buat kamu sayang. sekuat mana ujian Tuhan. sekuat ituh jugaklah sayang && chenta Nya buat kamu. 2 Hati hasil penyatuan Allah. Yntann && Zaid.



Monday, June 25, 2012

Bermula Bisnes Seorang Mommy To Be :D


Bermula Business seorang mommy .

Alhamdulillah now intan da start satu bisnes MLM yg sangat2 best . aktiviti ni bukan jeh boleh buat intan bergiat aktif dan tak lekat dirumah malah membantu jugakla intan utk mengumpul side income or extra2 money . maklum, hubby tak bagi intan keje luar sbb ngandung . so bisnes ni dy izinkankan memandangkan biz ni tak memenatkan lansung malah menghiburkan dan membuat kita rasa nak menari sahajaa ~

Nak share laa sama kmu . nanti boleh join intan kan? sungguh takkan rugi !

penah dengar bout sophie paris malaysia? first MLM shopping online . sambil shopping sambil dapat bonus and extra income . kalau minat, boleh jadi member downline saya dengan harga rm15(semenanjung) rm 16.50 (sabah sarawak) seumur hidup .
BENIFIT?as member boleh dapat 20%dis . dan the more kita shoping and the more kita buat sale kat orang kita akan dapat bonus . selari dengan berapa banyak sale kita . dan bila ada org downline kita, dn jika dorg beli barang untuk diri dorg sendiri atau buat sale, atau dorg ada lagi org downline dorg yg bekeje, kita akan dapat untung berlipat2 ganda . pecaya o tak? mari la cuba . tak rugi . malah sangat beruntung ! www.sophieparis.com.my dalam web sophie ni kita boleh tgok catalog yg akan slalu diupdate . dan boleh juga membeli catalog tuh dgn harga rm3 . kita boleh cek bonus kita . dan membeli staterkit serta borang utk ahli baru . nak cek stock barang pun dari sini . or nak order barang pun boleh dari web . senang cakap web ni senang guide kita la ! SO, semuanya hanya di hujung jari anda :) boleh contact saya 0178347498

*dah la boleh shoping dgn 20% dis pastu
dalam biz ni ada pangkat
lagi banyak kita shoping kita akan naik dan naik
kalau nak lagi untung cari la downline
sbb bila downline kita tuh buat sale or dy sendiri shoping utk diri dy, kita kan dapat untung juga

p/s: saya baru join seminggu, dan saya cuba buat jualan dengan family2 saya sahaja dan alhamdulillah jualan saya dah mencecah rm900 . Alhamdulillah :D

Kalau nak tau, intan pon dulu cam korang juga . sik tefikir boleh caya ke? yke? tak penat ke? adakah org nak beli? adakah org nak jadi member?

Cuba jangan hidup dengan bermacam2 soalan neg . tukarkan soalan itu dengan kata2 semangat . yes, ak kene pecaya . yess ak kene cuba . mana ada bisnes yg tak penat kan? tapi bisnes ni mmg tak buat penat pon . tapi nak lagi untung kene banyak usaha ! pasti ada org nak beli . sbb tak semua org macam yg ak fikir . pasti akan ada org nak jadi member . sebab siapa tanak ada extra money? siapa tak minat fashion? siapa nak hanya buang duit jeh tapi tak dapat point and hujung bulan dapat bonus?

yess ! dalam Sophie Paris ni, bukan hanya boleh shoping2 dan shoping mengeluarkan duit tapi anda boleh mendapat hasil dari apa yg anda beli dan yg anda jual !

JOM sama2 join ! contact la intan kalau nak join ye !

Sesungguhnya rezeki Allah tuh luas . kita jeh kene cari . sebab Allah menjanjikan yg terbaik buat hamba2Nya yg berusaha kuat ! insyaAllah :)

IM ALMOST 7Month OF PREGNANCY !

tiba masanya intan mengupdate kembali blog yg telah lama tidak diupdate . boring jak kan tgok sama jak nda pandai berubah2 . Haha ! takde masala nak mengupdate . plus now rasa malas jeh nak menyusun ayat2 . huhh !

oky kita cerita apa jadi pada bulan ini .

Alhamdulillah kandungan intan telah mencecah hampir 28minggu :D syukur . baby sehat . bertambah berat lagi . mommy pun join baby naik berat . pheww .

now intan rajin minum susu enfamama . sbb dy membantu baby intan membesar plus intan bahagia dan suka sangat tengok baby Rayyan yg sehat jeh kat dalam . bertambah aktif lagi dalam perut mommy ni .

kandungan intan hampir 7bulan . tapi kecik jeh perut cam org ngandung 3 4 bulan jeh . hiik :D . maklum, mommnya nya kecik jeh .

Ya Allah, peliharalah bayi Hamba yg telah Engkau anugerahkan utk hamba dan suami hamba ini . agar dy menjadi anak yg soleh dan baik . berilah hambah kesihatan utk memelihanya . dan kekuatan utk berjuang melahirkan dy nanti . aminnn .




Monday, May 14, 2012

Baby Rayyan on Board .. !

Alhamdulillah, intan baru balik dari 5th time review tadi petang . walaupun sedih sbb hubby tak dapat teman, kuz busy sangat tapi bersyukur juga sbb dapat tengok Rayyan today .

sebenarnya time hubby cakap tak dapat keluar sbb bos dy tak bagi memang rasa sedih . Tuhan jeh twu . sakit sangat . menangis twu . tapi intan faham . hubby memang susah nak keluar . and disebabkan naluri ibu yg excited sangat nak tau gender baby dy intan kuatkan hati juga nak pegi . masa tuh pasan sedih and kecik hati memang tadek utk hubby . sbb intan twu dy dah cuba juga . sbb dy memang org pertama yg sangat2 excited nak twu gender and perkembangan baby dy . if boley every month dy nak ada teman intan .

so that intan call ayah . minta ambik . sampai jeh kat KPJ, intan masuk bilik doctor . cek tekanan darah tinggi and berat yg naik 1kg setiap bulan den scan . masa tuh intan nampak baby da agak besar dah . and alat kelamin dy pon dah boleh nampak . ITS A BOY ! alhamdulillah .

Mama intan act suka baby girl . maybe sbb baju2 baby girl banyak dy nampak cantik2 . tapi dy tak kesah act . boy or girl kami terima. yg penting baby sehat ! amin ! its our baby and akan jadi ahli PMPO family .

Muhd Ziyad Rayyan bin Muhd Zaid, jadi anak yg soleh utk Mama dan Papa yeh syg . jadi anak yg baik dan berguna utk bangsa agama dan negara . Aminnn.

Loves,
PapaMama ..

Friday, May 11, 2012

saya sayang IBU .

walaupun kita ditegah utk menyambut hari ibu pada 13 may pada setiap tahun, namun masih ramai yg menganggap hari terebut adalah waktu dimana paling sesuai buat mereka utk menghargai Ibu mereka . sebagai islam, marila kita bersama2 menjaga akidah kita dari tergelincir . kerna ini juga adalah salah satu usaha kaum yahudi utk menjatuhkan umat islam . bukan hanya 13may sahaja kita boleh menunjukkan kasih sayang kita kepada ibu kita . bahkan di dalam islam kita diajar utk selalu menghargai dan memberi kasih sayang kita kepada ibu kita setiap hari dan sepanjang hidupnya . ituh lah cara kita utk menunjukkan kasih sayang dan penghargaan kita pada ibu kita .

Alhamdulillah, intan juga tidak lama lagi akan menjadi seorang ibu . bukan hanya pada bulan 10 (due date ) ini harus intan merasakan perasaan sang ibu . namun since Allah telah meletakkan benih di dalam rahim intan hasil penyatuan intan dan suami, perasaa keibuan sudah mula terjalin. subhannallah, betapa besarnya dan uniknya kejadiaan Allah ini . boleh menyatukan hati dan kasih sayang ibu dan anak di dalam rahim . dan sesungguhnya intan sedar, inilah juga perasaan ibu intan disaat intan berada di dalam rahimnya .

Intan anak pertama dan ibu intan mengandungkan intan disaat usianya masih mudah . begitu juga intan, mengandung cahaya mata pertama diusia muda .

semoga Allah memberi intan kekuatan dalam mengharungi detik2 menjadi ibu dan disaat intan berjuang melahirkan anak intan nanti seperti mana Allah telah memberi kekuatan kepada ibu intan utk berjuang melahirkan intan di dunia ini . aminnn,

NUKILAN BUAT IBU, Samiah Hj Kadis .


Ibu, jika ini lah yang kau rasakan tika kami berada di dalam rahimmu, kami benar2 menghargai pengorbanan, kasih sayang dan perjuanganmu .. :) semoga kelak tempatmu syurga . aminn, maaf jika kau masih belum merasa kasih syg yg sebenarnya kau harapkan dari anakmu . namun sehingga kini, setelah ak  menjadi milik org sekalipun, kau tetap ratu perjuanganku . terima kasih kerana tlh berjuang tk melahirkan ak di dunia ini . terima kaseh Ya Allah kerana meletakkan ak di dalam rahim wanita penyayang ini .

Tuesday, May 8, 2012

Lama tak jumpa ..

Assalammualaikum, ya Allah lamanya tak update blog kan? hee, nak cakap busy tuh, busy jugakla . even tak keje, tapi jadi house wife pon kira banyak keje jugak tau . hee,

Alhamdulillah majlis kawen Intan dan Zaid berjalan lancar dan sangat meriah . thx a lot utk semua family yg bekerja keras utk memeriahkan majlis Intan kat sabah .

Almost 6 month usia perkahwinan Intan dan Zaid and alhamdulillah tak lama lagi Intan akan jadi mommy . syukur, dah almost 5 month dan dijangka kan end of sept intan akan melahirkan cahaya mata, permata hati pertama Intan dan Zaid .

Baru2 ni jugak Intan balik KL w Hubby utk melansungkan majlis kat sana pulak . on 29 April 2012 . haa, mommy to be naik pelamin lagi . kali nih bawa baby sekali . hii . alhamdulillah juga majlis kat situ bejalan sempurna dan lancar . tahniah dan terima kaseh yg sangat banyak utk family yg bekeja keras for our 2nd Ceremony .

dah lama tak menaip ni Intan cam tak pandai dah susun2 ayat . haha, BM dah berterabor .

BTW, now tinggal 1 week jeh lagi baby dah 5month . and Intan teringin sangat nak kongsi first time pregnant mama ni punya feeling . haa, sekarang ni Intan dah boleh rasa denyutan bhagian perut twu? even taklah kerap mana, tapi sometime bila senyap jeh dy akan bedenyut . hii. masa tuh ya Allah, Tuhan jeh twu pasan intan . happy yg teramat sangat . hari2 intan and hubby akan tggu denyutan tuh . Hubby pulak setiap mala akan letak tangan dy kat perut intan sbb nak sangat rasa denyutan tuh .

ylaa, now dy tak berapa active lagi . intan ada baca, bila minggu 20-24, masa tuh dy akan bergiat aktif . macam biras intan, dy dah 6 bulan dan dy slalu cakap baby dy sangat aktif menendang perut sampai nak tido pon susah . ya Allah tak sabarnyaa .

Ya Allah, mudah2an hamba juga dapat rasa apa yg kak mira rasa . aminn, :)

Tuesday, September 13, 2011

atas restu dan redha Allah .

Ku Pinang Kau dengan Bismillah By ROSSA & PASHA UNGU.


Tuhan memberikanku cinta
untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
hanya untuk berkasih berbagi denganmu
atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

hampa terasa bila ku tanpamu
hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
hanya dirimu satu yang aku inginkan
ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

Monday, August 15, 2011

InsyaAllah.

Teringin nye nak pakai camneh . :)